Nieuws

Tips om de verlenging van de lockdown door te komen18-01-2021


Beste ouders,

Inmiddels is bevestigd dat de kinderopvang en de scholen tot, minimaal, 8 februari dicht blijven.

We vinden het super jammer dat we de kinderen nu nog langer moeten missen.

We weten ook dat deze 2de lockdown een enorme druk op jullie als ouders legt.

Het combineren van mama / papa zijn met thuiswerken of studeren en het huishouden doen, is meer dan een dagtaak. Toch wordt er verwacht dat iedereen dat zomaar even doet. Dat kan natuurlijk niet.

Daarnaast is de vaste structuur voor de kinderen veranderd. Het feit dat ze niet meer naar de kinderopvang kunnen zorgt ervoor dat de dagen er ook voor hen heel anders uitzien.

Het is nu heel normaal wanneer je merkt dat kindje wat meer eenkennig wordt of meer moeite heeft met afscheid nemen wanneer je even naar de winkel moet. Je kindje is op zoek naar vastigheden en klampt zich daaraan vast.

Een trucje om het makkelijker te maken voor je kindje….en jezelf is het volgende.

Bespreek in de ochtend met je kindje wat er tot de lunch allemaal op de planning staat. Doe dit tijdens de lunch weer voor de middag. Daarmee wordt de dag voorspelbaar voor je kindje wat heel veel rust voor je kindje brengt. Zo wordt je kindje voorbereid op het moment dat je even weg moet maar weet je kindje ook dat je daarna weer terugkomt. Plan na het moeilijke moment even een leuk aandacht moment met je kindje. Dat werkt belonend en geeft je uiteindelijk meer rust en tijd voor jezelf.

Maar zelfs als je de dag zo doorneemt zal je kindje aandacht vragen op momenten dat je net aan het werk bent. Het kan helpen om je kindje even 5 minuten aandacht te geven om zo op gang te brengen met zelfstandig spelen. Kinderen hebben vaak heel veel speelgoed, maar weten niet altijd hoe ze ermee moeten spelen. Leuk, zo’n duploblok, maar wat moet ik ermee?? Als ouder kun je voordoen hoe je een huisje of een auto bouwt. Wanneer je kindje de mogelijkheden ziet kan ze nieuwsgierig worden om zelf aan de slag te gaan.

Onze juffrouwen hebben sommige ouders al gesproken en vanaf deze week zullen de juffen proberen om alle ouders een keer gesproken te hebben. Even vragen hoe het gaat en waar je tegenaan loopt. Wellicht kunnen we vanaf afstand tips geven mocht je tegen moeilijkheden aanlopen.

Mocht je meer behoefte hebben aan ondersteuning dan is ook onze pedagogisch coach Inge beschikbaar. Je kunt haar bereiken via inge@parelbosch.nl.

Schroom niet, we mogen dan wel dicht zijn, we zijn er nog steeds om jullie te ondersteunen.

Deze week ontvangen jullie via mail een activiteitenpakketje om thuis met de kinderen te doen.

Let wel, dit is bedoeld als verlichting, niet als verplichting.

Blijf gezond, houd je sterk en weet ons te vinden als je hulp nodig hebt met de kindjes!!

Veel succes allemaal!!!

Groeten,

‘t Parelbosch