Warme maaltijd

't Parelbosch serveert alle kinderen iedere dag een afwisselende verse warme maaltijd als lunch. 

Gezonde voeding is essentieel voor opgroeiende kinderen. 't Parelbosch is van mening dat je als kinderopvang daar een belangrijke rol in kunt en moet vervullen. Het is belangrijk om kinderen in contact te brengen met verschillende smaken en structuren en de kinderen te leren goed en gezond te eten.

Helaas is dit na een lange dag niet altijd even makkelijk om voor elkaar te krijgen. Veel ouders worstelen dan ook met 'moeilijk' etende kinderen. 

Door de warme energierijke maaltijd tussen de middag te verzorgen hebben de kinderen daar de hele middag voordeel van. Daarnaast zijn kinderen in groepsverband veel sneller geneigd om te gaan eten. De ervaring leert dat de kinderen thuis uiteindelijk ook beter gaan eten. Binnen het maandmenu wordt rekening gehouden met de voedingsbehoeften van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en de kinderen van 4 -13 jaar.

Iedere maaltijd is uitgebalanceerd op leeftijd en voedingsbehoefte van het kind en mag de warme maaltijd ’s avonds thuis vervangen. Om thuis toch het sociale moment van samen-eten te behouden kun je ’s avonds thuis kiezen voor een lichte (brood) maaltijd. Gezien de uitgebalanceerde samenstelling van onze maailtijden is het eveneens mogelijk dat uw kindje 's avonds nog eens warm eet. Door de diversiteit van het menu gaan de kinderen in aanraking komen met veel verschillende smaken en structuren waardoor ze uiteindelijk meer verschillend eten gaan ‘lusten’.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de allergieën van kinderen.

De Islamitische kinderen krijgen vegetarische- en vismaaltijden. Er wordt aan de Islamitische kinderen geen vlees geserveerd.

 

't Parelbosch maakt gebruik van het JuniorVita assortiment van Apetito.

Het JuniorVita assortiment bestaat uit meer dan 350 maaltijdcomponenten. Hierdoor is het goed mogelijk om voldoende variatie aan te brengen in het menuplan. De gerechten uit het JuniorVita assortiment zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Dit betekent dat ze een milde smaak hebben en dat het gebruik van kruiden en specerijen minimaal is. Behoudens een enkele uitzondering worden er bovendien geen kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers en zoetstoffen ingezet. Hierdoor komt de natuurlijke smaak het beste tot zijn recht. De producten en portiegroottes zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen en ook voor kinderen met een dieet, allergie of speciale voedingsgewoonte heeft apetito een oplossing.