Flexibele Opvang

MVH7674-300x199

‘t Parelbosch biedt dagopvang (0 – 4 jaar), Peuterspeelwerk (2,25 – 4 jaar) en buitenschoolse opvang (4 – 13 jaar). Uiteraard is het ook mogelijk om dagopvang te combineren met Peuterspeelwerk om zo een gunstig aantal uur af te nemen.

Kinderen die van de dagopvang gebruik maken, doorlopen automatisch het Vroeg- en voorschoolse educatieprogramma van Piramide (=Peuterspeelwerk).

Heb je wisselende werktijden of ben je het beu te betalen voor dagen dat je geen opvang nodig hebt? Dan ben je bij ’t Parelbosch aan het juiste adres.

Hieronder staan een aantal mogelijke flexibele opvangvormen die ‘t Parelbosch aanbiedt. De opvangvormen zijn gesplitst op basis van Dagopvang (0 – 4 jaar) en Buitenschoolse opvang (4 – 13 jaar).

 

Dagopvang 0 - 4 jaar

’t Parelbosch biedt, naast de reguliere 52 weken dagopvang ook verschillende flexibele dagopvangvormen, zoals:

 

Opvangvorm 1. even weken, oneven weken

Een vast rooster waarbij je in de even weken andere dagdelen opvang hebt dan in de oneven weken.

Voordeel: Geen dagdelen betalen die je om de week niet gebruikt, door het scherpe uurtarief scheelt dit behoorlijk in de eigen beurs.

Nadeel: Misschien niet flexibel genoeg, kijk dan verder ….

 

Opvangvorm 2. 40 weken opvang

Tijdens de 12 weken schoolvakantie heb je geen opvang, deze hoef je uiteraard ook niet te betalen.

Voordeel: Veel minder uren per jaar te betalen, door het scherpe uurtarief scheelt dit behoorlijk in de eigen beurs.

Nadeel: Wanneer je 38 weken nodig hebt betaal je teveel, gelukkig is er dan nog het Jaarbudget, zie volgende opvangvorm!!

 

Opvangvorm 3a. Jaarbudget

Dit is, bijna, de meest flexibele en financieel gunstigste opvangvorm van Eindhoven.

Bij deze opvangvorm maak je een schatting van het aantal dagdelen wat je in een kalenderjaar wilt gebruiken. Vervolgens heb je het volledige kalenderjaar de tijd om je dagdelen op te maken. Ben je in de vakantie 3 weken weg, geen probleem, dan bewaar je de dagdelen voor een ander moment. Middels een maandrooster geef je uiterlijk 2 weken voordat de opvangmaand start het rooster door aan ’t Parelbosch. Wij garanderen voor de opgevraagde dagen een plekje voor uw kind, zelfs als uw dagen al opgebruikt zijn.  Heb je aan het einde van het jaar dagdelen tekort, dan kun je tegen hetzelfde tarief extra dagdelen bijkopen.

Voordeel: Aanzienlijk minder uur opvang, 100% flexibel, je bepaalt zelf wanneer je gebruik wilt maken van de opvang. Door het scherpe uurtarief scheelt dit behoorlijk in de eigen beurs.

Nadeel: tja, dagdelen…..?

 

Opvangvorm 4. Uuropvang

Heb je even tussendoor ooit 1 of 2 uurtjes opvang nodig maar blijf je toch thuis omdat je geen 5,5 uur wilt betalen? Logisch, bij ’t Parelbosch kun je daarom uuropvang afnemen, zelfs als je geen opvangcontract hebt bij ’t Parelbosch!!!

De uuropvang wordt aangeboden op basis van nacalculatie. Zie het als een 0-uren contract. Je betaalt aan het einde van de maand enkel de uren die je hebt aangevraagd. Deze opvangvorm is op basis van beschikbaarheid. Dit betekent dat de opvang niet plaats kan vinden als de groepen vol zijn. 

Voordeel: Aanzienlijk minder uur opvang. Je bepaalt zelf wanneer en hoelang. 

Nadeel: Deze opvangvorm is op basis van beschikbaarheid wat kan betekenen dat de groep vol is en de opvang niet kan plaatsvinden. 

Buitenschoolse Opvang

’t Parelbosch biedt, naast de reguliere 52 weken B.S.O. ook verschillende flexibele buitenschoolse opvangvormen, zoals:

 

Hoofdproduct 1: NSO exclusief schoolvakanties

Tijdens de 12 weken schoolvakantie heb je geen opvang, deze hoef je uiteraard ook niet te betalen.

Voordeel: Veel minder uren per jaar te betalen, door het scherpe uurtarief scheelt dit behoorlijk in de eigen beurs.

Nadeel: Wanneer je 38 weken nodig hebt betaalt je teveel, gelukkig zijn er nog meer opties, kijk verder…..

 

Hoofdproduct 2: NSO budget

De ene keer heb je een lange middag nodig, bv. op woensdag, de andere keer toch weer een korte middag. Bij deze opvangvorm schat je het aantal middagen wat je in een kalenderjaar nodig heeft. Middels een maandrooster geef je uiterlijk 2 weken voordat de opvangmaand start het rooster door aan ’t Parelbosch. Wij garanderen voor de opgevraagde dagen een plekje voor je kind, zelfs als je dagen al opgebruikt zijn.

Voordeel: Veel minder uren per jaar te betalen, door het scherpe uurtarief scheelt dit behoorlijk in de eigen beurs.

Nadeel: Tja, zeg het maar….?

Behalve naschoolse opvang kan het ook zijn dat je nog gebruik wilt maken van aanvullende opvangcombinaties zoals Schoolvrije dagen, Voorschoolse opvang of een aantal vakantiedagen. We bieden de volgende 3 combinatiemogelijkheden, waarvan je er 0,1, 2 of 3 mag kiezen.

 

Combinatiemogelijkheid 1: Schoolvrije dagen

Voordeel: Door volledig persoonlijk maatwerk betaal je nooit teveel uren. Het scherpe uurtarief zorgt voor een sterk voordeel voor de eigen beurs.

Nadeel: Misschien wil je geen onderscheid maken tussen naschoolse opvang, vakantieopvang, schoolvrije dagen enz., misschien wil je 1 budget waaruit je alle opvang haalt….dat kan….kijk verder…

 

Combinatiemogelijkheid 2: Voorschoolse opvang als combinatie

De voorschoolse opvang kan voor vaste dagen ingekocht worden maar ook flexibel als budget. Beide vormen kosten even veel. De VSO start om 07.00 uur en bedraagt altijd een vast blok van 1 uur en 3 kwartier.

Voordeel: Door VSO als budget te kiezen kun je het aantal keer aanzienlijk beperken.

Nadeel: Je neemt relatief veel uur opvang af wanneer je VSO combineert met NSO. 

 

Combinatiemogelijkheid 3: Aanvullende vakantieopvang

Wanneer 12 vakantieweken teveel is maar je wel behoefte hebt aan een aantal vakantiedagen is dat uiteraard mogelijk. Deze aanvullende vakantieopvang wordt op maat samengesteld op je specifieke wensen. Aangezien deze opvang gecombineerd wordt met een flexibele opvangvorm betaal je enkel het flexibele tarief voor het hoofdproduct. De aanvullende vakantieopvang is zodoende tegen een zeer scherp tarief. Ook hier geldt dat het hoofdproduct relatief goedkoper wordt door deze combinatie.

Voordeel: Door volledig persoonlijk maatwerk betaal je nooit teveel uren. Het scherpe uurtarief zorgt voor een sterk voordeel voor de eigen beurs.

Nadeel: Misschien wil je geen onderscheid maken tussen naschoolse opvang, vakantieopvang, schoolvrije dagen enz., misshien wil je 1 budget waaruit je alle opvang haalt….dat kan….kijk verder…

Uiteraard zijn er altijd situaties waarbij bovenvermelde opvangvormen niet flexibel genoeg zijn en je als nog teveel betaalt. Ook hiervoor heeft ’t Parelbosch een oplossing gevonden. Het meest flexibele BSO contract van Eindhoven: BSO Variabel!!

 

BSO Variabel

Binnen deze opvangvorm heb je 1 uren jaarbudget. Deze uren kan een ouder inzetten voor voorschoolse opvang, naschoolse opvang, schoolvrije dagen, vakantieopvang, kortom ieder buitenschoolse opvangvorm of combinatie die mogelijk is. Alles uit één tas met uren.

Voor iedere opvangvorm geldt een vast aantal uur. Neem je bijvoorbeeld een vakantieochtend, dan is dit 5,5 uur. Neem je een korte middag NSO dan is dit 4 uur in mindering op je budget en zo verder.

Je hebt het volledige kalenderjaar de tijd om je jaarbudget op te maken. Middels een maandrooster geef je uiterlijk 2 weken voordat de opvangmaand start het rooster door aan ’t Parelbosch. Wij garanderen voor de opgevraagde dagen een plekje voor uw kind, zelfs als uw dagen al opgebruikt zijn.  Heb je tekort dan neem je gewoon extra bij tegen hetzelfde uurtarief.

Voordeel: Aanzienlijk minder uur opvang, 100% flexibel, je bepaalt zelf wanneer je gebruik wilt maken van de opvang en welke opvang je wenst. Door het scherpe uurtarief scheelt dit behoorlijk in de eigen beurs.

Nadeel: Tja, zeg het maar…..?

Mocht je ondanks bovenstaande flexibele mogelijkheden de gewenste opvangvorm missen, neem dan gerust contact op met ‘t Parelbosch voor een persoonlijke opvangvorm op maat.